Качествените фотографии казват повече и от хиляда думи… Атаката срещу

...
 Качествените фотографии казват повече и от хиляда думи… Атаката срещу
Коментари Харесай

10 снимки, които промениха света

 Качествените фотографии споделят повече и от хиляда думи…

Атаката против кулите-близнаци

Едно от най-добре плануваните терористични набези в историята. Снимката демонстрира похитен пътнически аероплан, който е на път да се разбие в кулите-близнаци. Първата кула към този момент е в пламъци.

 

Афганистанското момиче

Тази фотография на афганистанско момиче, запечатана от Стив Маккъри, е била корица на National Geographic Magazine (от юни 1985) и бе включена в сборника „ 100-те най-хубави фотоси “ на списанието. Момичето се споделя Шарбат Гула и тогава е била сираче на към 12 години.

 

Пожарникар избавя бебе

Пожарникар от Оклахома Сити избавя задушаващо се бебе от руините. Това е един доста емоцианален миг, защото предходния ден бебето е чествало своя рожден ден. Снимката става светоизвестна посредством Асошиейтед прес и The Daily Oklahoman, като даже печели премия „ Пулицър “.

 

Летящият човек

Снимката е снимана от Ричард Дрю на 11 септември 2001 г, в 9:41 am. На нея е сниман човек, който скача от кулите-близнаци.

 

Когато фантазиите се сбъдват

Нийл Армстронг на повърхността на Луната.

 

Ядрената бомба над Нагасаки

Ядрената гъба от атомната бомба пусната над Нагасаки, Япония през 1945 година

 

И самичък воинът е боец

Снимката е снимана на 1 февруари 2006 година и демонстрира жена, която пробва да се отбрани от израелските сили за сигурност.

 

Гладуващото дете

Тази ръка на гладуващо дете носи международна популярност на фотографа Майк Уелс, само че той преднамерено не я е разгласил в продължение на близо 5 месеца поради персонални терзания.

 

Цунамито в Тайланд

През 2004 година цунамито в Тайланд докара до гибелта на близо 350 000 души и потвърди, че индивидът е просто една парченце от вселената.

 

Расизъм

Заснета от Елиъс Еруит, тази снимка демонстрира расизма в неговия пик.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР